Българите ги няма на пазара в Одрин. Разрушителните земетресения, чийто епицентър

...
Българите ги няма на пазара в Одрин. Разрушителните земетресения, чийто епицентър
Коментари Харесай

Пазарът в Одрин опустя. Няма ги българите

Българите ги няма на пазара в Одрин. Разрушителните трусове, чийто епицентър беше Кахраманмараш в Югоизточна Турция, засегнаха надълбоко цялата страна и нейната стопанска система. 

Трусовете провокираха колапс и на известния пазар Улус, в Одрин, написа " Марица ". 
-->
Тъй като някои търговци имат родственици в земетръсните зони, последния месец броят на сергиите на пазара фрапантно понижа. Много от тях, както и хиляди турци, направиха големи дарения за потърпевшите региони. Други отидоха да търсят своите близки и родственици. Трети се включиха в доброволните екипи в избавителните интервенции в югоизточната част на страната.

Тези дни пазарът е извънредно спокоен. До скоро тържището, което се провежда всеки петък в Одрин, беше център на вниманието на задгранични жители и излизаше на напред във времето в новините с интензивността на посетителите от България и други балкански страни.

Тази седмица се видя, че пазарът е празен заради неналичието и на български туристи през последните месеци. Заради продължаващите работи по строителството на линията на високоскоростния трен към България, частта за плодове и зеленчуци на пазара беше преместена.

Стойността на турската лира остана видимо постоянна, като лев се разменя за 10,26 турски лири, съгласно Българска народна банка. Това също направи цените на турските артикули не толкоз атрактивни за българските купувачи. Междувременно обаче цените в Турция на всички артикули не престават да се повишават всекидневно. 

Поради тези аргументи българите към този момент не пазарят толкоз постоянно от магазините и пазарите в Одрин и Лозенград.

 Пазарът Улус през вчерашния ден

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР